Informatie betreffende het Coronavirus: U kan alle informatie terugvinden op volgende websites:

Testen:

 • Hebt u symptomen die mogelijk op een Coronavirus infectie wijzen ( hoesten, koorts, ademhalingsmoeilijkheden, verlies van geur- of smaakzin, keelpijn,...)?
  Neem dan telefonisch contact op met ons alvorens een (online) afspraak te boeken.
 • Hebt u geen symptomen, maar bent u in contact geweest met een positief geteste persoon? Neem dan eveneens contact op met ons, wij zullen u een voorschrift geven om een Coronatest te laten doen in één van de testcentra.
 • Hebt u een oproep gekregen van het Callcenter? Dan kan u zich rechtstreeks aanmelden bij de testcentra met uw PCR-code die u via het Callcenter krijgt.
 • Keert u terug uit een hoogrisico land of gebied (rode zone)? Dan moet u het elektronische PLF document invullen (zie hier). U krijgt dan een SMS waarmee u zich rechtstreeks kan aanmelden bij één van de testcentra.

Bij twijfel of vragen, neem zeker contact op met ons.

Blijf in ieder geval in thuisisolatie en vermijdt contact met anderen tot de uitslagen van de test gekend zijn!

Pre-reistesten:

 • Medichazal doet geen pre-/post-reistesten. Ons labo kan deze testen niet uitvoeren. U moet hiervoor een afspraak maken in één van de testcentra
 • Iedere persoon die nog niet volledig gevaccineerd is (2 weken na tweede dosis Pfizer/Moderna/Astrazeneca, 4 weken na Johnson & Johnson) heeft recht op twee gratis PCR-testen. U kan deze aanvragen op www.mijngezondheid.be, aan te melden met uw eID.
 • Gezien de grote vraag in de testcentra raden wij u aan uw test tijdig in te boeken, om zeker te zijn van een afspraak.

COVID-certificaat

 • Met het ‘EU Digital COVID Certificaat’ kan u aantonen dat u volledig gevaccineerd bent, dat u negatief hebt getest op een recente (<72u) PCR-test, of dat u genezen bent van een recente COVID-infectie (tussen 11 en 180 dagen na een positieve PCR-test).
 • Dit certificaat kan u aanvragen op www.mijngezondheid.be (aan te melden met uw eID), via de app Covidsafe.be, of via het nummer 02 214 19 19 (voor Brussel). Let wel, de telefonische aanvraag van het certificaat duurt een kleine week.

Vaccinatie

 • Hebt u vragen of twijfels over het COVID-vaccin, of u geraakt moeilijk naar het vaccinatiecentrum, neem dan zeker contact op met uw arts om dit te bespreken.
 • Denkt u bijwerkingen te hebben van het vaccin, neem dan ook zeker contact op met uw arts. Een griepaal gevoel, spierpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, een stijve arm zijn normale bijwerkingen die normaal na +-48u verdwenen zijn.

Normale raadplegingen:

Om een overvolle wachtzaal te vermijden werd besloten de vrije raadpleging ’s ochtends af te schaffen. De praktijk is geopend vanaf 8u. Wenst u een dringende consultatie? Neem dan contact op met ons via 02 216 40 36.

De bloedafnames door labo LBS blijven wel gewoon doorgaan van 7u30 tem 10u30 zonder afspraak.
Gelieve steeds alleen op raadpleging te komen. Voor hulpbehoevende patiënten wordt één begeleider toegestaan.

Om de kwaliteit en de continuïteit van de medische zorg voor onze patiënten te kunnen waarborgen is er vanaf heden een patiëntenstop. Dit wil zeggen dat wij tijdelijk geen nieuwe patiënten meer aannemen.

Het dragen van een mondmasker blijft verplicht, zowel in de wachtzaal als in de dokterskabinetten.